Kom och lyssna till Elisabeth André och Johan Håkansson, advokater på Moll Wendén. Kursen kommer att ge dig goda kunskaper om samarbetsformen partnering i entreprenadprojekt och konsulträtt. Kursen behandlar vanligt förekommande avtalsbestämmelser för partnering och de centrala bestämmelserna i standardavtalet ABK 09 och belyser, utifrån ett juridiskt perspektiv, de mest omdiskuterade frågorna i projekten.

  • Vad är partnering?  bygg_hjalm_bild_2
  • Vilket ansvar har parterna vid partnering jämfört med traditionella entreprenadformer?
  • Vilken ersättning utgår vid partnering – riktkostnad och incitament?
  • Vad omfattas av konsultuppdraget?
  • Vilket ansvar har konsulten för fel?
  • Vad gäller om parterna kommit överens om en budget för konsultuppdraget och kostnaderna ökar?

Utbildning i ämnet är en god investering för er verksamhet eftersom kunskaper i entreprenadjuridik har visat sig i många fall vara avgörande för att man ska uppnå, och förhoppningsvis överträffa, det förväntade ekonomiska resultatet av ett projekt. Genom praktikfall hämtade från verkligheten får du kunskaper som gör att du känner dig säkrare och mer förberedd inför nästa entreprenadprojekt som du ställs inför.

Kursen vänder sig till dig som arbetar med entreprenadprojekt, som t.ex. byggherre, fastighetsägare,  fastighetsförvaltare, entreprenör, underentreprenör, konsult, projektledare eller ombud.

Elisabeth André är advokat och leder Moll Wendéns specialistgrupp i entreprenad- och konsulträtt. Elisabeth har nära 20 års erfarenhet som bolagsjurist inom Skanska- och Trelleborgkoncernerna och arbetar idag med affärsjuridisk rådgivning, med fokus på projektutveckling och entreprenadrätt. Elisabeth håller ofta utbildningar i bland annat allmän affärsjuridik, entreprenad- och konsulträtt, offentlig upphandling samt policy- och compliancefrågor.

Johan Håkansson är advokat och specialist på entreprenad- och konsulträtt. Johan har stor erfarenhet av entreprenadrättslig rådgivning till allt från mindre byggföretag till några av Nordens största byggkoncerner, men också flera kommuner, myndigheter och offentliga bolag. Johan håller löpande företagsanpassade utbildningar i entreprenad- och konsulträtt.

mw_johan_0007_bw

Johan Håkansson

Elisabeth André

 

Anpassad utbildning

Om ni är flera i samma organisation som önskar gå denna kurs finns även möjligheten att genomföra kursen som en utbildning anpassad för er verksamhet. Anmäl intresse till oss via Jenny Leander och berätta kort om ert utbildningsbehov så kontaktar vi dig!

Kurs i konsulträtt och partnering

Datum: Onsdagen 25 maj  2016
Tid: kl 09.00-13.00
Plats: Moll Wendén Advokatbyrå, Stortorget 8, Malmö
Pris: 1 900 kr, exkl. moms. Lunch, fika och kursmaterial ingår.

Anmälan och betalning

Anmäl dig genom att sända ett e-mail till Jenny Leander: jenny.leander@mollwenden.se.
Ange kursens namn i ämnesraden, anmälan är bindande.

Välkommen!