Lär känna Moll Wendéns nya jurist Christer Nylander

Välkommen till oss Christer! Kul att ha dig här. Du är inte helt färsk inom juridiken kan jag förstå, kan du berätta lite om din bakgrund? – Jag studerade i Uppsala och tog min juristexamen där 2015. Sedan dess har jag haft tingstjänstgöring i Ystad och arbetat som sommarnotarie på Kalmar Advokatbyrå. Senast kommer jag från Lindahls där jag arbetade som biträdande jurist med fokus på offentlig upphandling, entreprenad- och fastighetsrätt.

Hur kom det sig att du sökte dig till just Moll Wendén? – Jag blev rekommenderad Moll Wendén av en bekant som tyckte att ni kunde vara en arbetsgivare som passar mig. Här kommer jag att bli en del av M&A- och tvistegruppen, vilka är de områden inom juridiken som intresserar mig mest.

Hur skulle ett drömuppdrag se ut för dig? – Att få ansvar för ett förvärv av ett större bolag eller att hjälpa en startup in på börsen. Från ax till limpa helt enkelt. Det hade varit fantastiskt roligt!

På fritiden då, vad intresserar dig där? – Jag är väldigt aktiv gällande träning och tycker om att titta på både fotboll och hockey. Go Rangers! Och vilket fotbollslag ligger varmast om hjärtat? – Eftersom jag kommer från Kalmar måste jag ju säga Kalmar FF (förlåt Malmö FF!).

Vi på Moll Wendén hälsar Christer varmt välkommen till oss och ser fram emot att han blir en del av vårt team.