Moll Wendén: Sustain – 2019

2019 blev året då vi startade Moll Wendén: Sustain – ett samlingsnamn för våra hållbarhetssatsningar med utgångspunkt från ”Agenda 2030” som samtliga medlemsländer i FN har skrivit på.

Under året som gått har Moll Wendén satsat extra mycket på social hållbarhet med fokus på barn, ungdomar och ett mer inkluderande samhälle. Våra kvinnliga delägare diskuterade jämställdhetsfrågor inom juristbranschen med HD/Sydsvenskan inför nationella kvinnodagen. Vi har tillsammans med ”NU: Nolla utanförskapet” öppnat en läxverkstad på kontoret för ungdomar från områden i Malmö och Eslöv. Vi har även sponsrat ”August No Stress Surf Café” som erbjuder personer med funktionsnedsättning en chans att komma in på arbetsmarknaden och ”Stiftelsen aktiv skola” som utbildar skolor inom områdena droger, grooming, hälsa, miljö och mobbning.

Vi ville också inspirera andra personer och företag att hjälpa ensamma och särskilt utsatta människor i samhället, genom att jobba som volontärer på ”Jalla jalla, Julklappsinslagning för alla” där våra medarbetare slog in massvis av julklappar. Julklapparna kommer sedan att delas ut på ”Jalla jalla, en jul för alla” – en julfest i Malmö som drygt 1000 hemlösa, ensamma och utsatta besöker.

Vi avslutar året med att ingå sponsoravtal med Team Rynkeby – God Morgon Malmö, som med sina engagerade cyklister hjälper till att föra forskningen inom barncancer framåt.

Nu ser vi på Moll Wendén fram emot ett 2020, där vi med stort engagemang fortsätter våra satsningar för ett mer hållbart och medvetet samhälle.