Moll Wendén stöttar Musikhjälpen och August No Stress Surf Café

Alla har rätt att fungera olika! Som stolt sponsor till August No Stress Surf Café i Malmö vill vi på Moll Wendén självklart stötta deras insamling i Musikhjälpen.

Caféet är fyllt av skön stämning, mycket kärlek samt ett tydligt surftema och erbjuder August och andra personer med funktionsnedsättningar en chans att få in en fot på arbetsmarknaden. Målet med August No Stress Surf Café är att verka för att öka tolerans, acceptans och inkluderande för personer med någon form av funktionshinder.

Idén till caféet kommer från USA

Idén till August No Stress Surf Café startade med att fyrabarnspappan och windsurfaren Lars Nyström såg ett videoklipp om Bitty & Beau’s Coffee Shop i North Carolina i USA. Filmen berättade om ett par föräldrar med 4 barn varav 2 med Downs syndrom. För att göra världen till en lite bättre plats för sina barn beslutade föräldrarna öppna ett café där det bara jobbar personer med någon form av funktionsnedsättning. Rörd av idén tog det inte lång tid innan planerna på att skapa något liknande för August, Lars då 17-åriga son med Downs syndrom.

Firar nu 1 år

Inom kort firar caféet 1 år och kan se tillbaka på ett framgångsrikt år där de blivit flerfaldigt belönade vid olika prisutdelningar bland annat ”Årets Café” av Malmö Citysamverkan och av Diversity Index Sweden blev de utsedda som vinnare i kategorin ”funktionsnedsättning 2018”.

Vill du också stötta insamlingen via Musikhjälpen?

Vill du också stötta insamlingen och bidra till allas rätt att fungera olika i samhället? Gå in på Musikhjälpens hemsida och bidra. Insamlingen hittar du här.
Men framför allt – kom och fika på caféet och träffa August och hans fantastiska medarbetare! Du hittar dem på Rönngatan 2a i Malmö.
#mh18