Nu börjar sökandet efter Årets Tekniker

Teknik är det mänskligaste som finns. För att visa just detta har Handelskammaren, i samarbete med Moll Wendén och nio andra företag, instiftat priset Årets Tekniker.

För femte året delas priset Årets Tekniker ut och för andra året priset Årets Tekniker – Tekniklöfte. Med det nykomna priset ”Tekniklöftet” ska nya förmågor uppmuntras, som har en stor potential men som fortfarande ligger i etableringsstadiet. Utmärkelserna handlar om att hitta personer som kan inspirera andra. För utan innovativa tankesätt och modiga människor med nya idéer och produkter är det oerhört svårt att konkurrera på en global marknad.

– Goda förebilder fungerar som en guide för oss att göra det bästa av våra förmågor. Därför är det viktigt att lyfta fram tekniska förebilder, då stimuleras teknologisk innovation och de bidrag till utveckling av både affärer och samhället som innovationer kan ge. Moll Wendén har varit delaktig i utmärkelsen Årets Tekniker under alla år priset har delats ut. Att skapa goda förutsättningar för våra klienter att göra bra affärer och att bidra till samhällsutvecklingen genom bra juridik är i linje med vår affärsidé, säger Martin Morén Jönsson, advokat och delägare på Moll Wendén Advokatbyrå.

Priset delas ut på Handelskammarens höstmöte, den 30 November, i Malmö.

Känner du någon som gör skillnad? Nominera

Nominera en tekniker på www.aretstekniker.se eller följ Årets tekniker på Facebook: facebook.com/aretstekniker

Förra årets vinnare

Pristagare 2016 var Tongyun Shen (årets tekniker) och Sofie Woge (årets tekniklöfte).

Forskaren Tongyun Shen fick priset för sin utveckling av en fröbehandling som får växter att gro snabbare och jämnare utan att använda genmodifiering eller kemiska tillsatser.

Sofie Woge är industridesigner och blev utsedd till årets tekniklöfte för sin utveckling av ett greppverktyp för äldre samt sjuka personer som har tappat styrkan i sina händer.

Kontakt

Martin Morén Jönsson, advokat och delägare på Moll Wendén, tel: 0703-26 65 04, e-post: martin.jonsson@mollwenden.se

Bakom priset står förutom Handelskammaren och Moll Wendén, Alfa Laval, Beijer Electronics, Bona AB, Chefspoolen, Deloitte, Höganäs, SEB, TePe Munhygienprodukter AB och Trelleborg AB.