Vår historia

Teschska palatsetVåra medarbetare var under många år verksamma inom advokatbyrån Lagerlöf & Leman. På Lagerlöf & Leman såg man tidigt utvecklingen mot ett alltmer internationellt affärsliv och transaktionslandskap. Därför skapades ett nära samarbete med en rad ledande europeiska advokatbyråer med verksamhet runt om i världen. Flera år senare fullbordades den internationella ambitionen med en fusion med den engelska advokatbyrån Linklaters – en av världens största advokatbyråer.

Moll Wendén Advokatbyrå bildades 2003 genom ett övertagande av Linklaters verksamhet i Malmö, och sedan dess har vi trefaldigat omsättning och antal anställda. Tillväxten har skett såväl organiskt som genom sidorekryteringar av delägare och medarbetare inom intressanta specialistområden.

Våra framgångar är ett resultat av vår historia och vårt sätt att arbeta. En modern och flexibel advokatbyrå sprungen ur storbyråmiljö och med stark internationell prägel.

I ett hus med historia

Vi finns i Teschska palatset; ett av Malmös mest kända byggnadsverk. Palatset med sina fem och en halv våningar uppfördes av apotekaren John Tesch i tysk renässansstil, med en fasad helt i natursten. Byggnaden stod klar 1897 och kom då att husera ett av Europas största apotek. Palatset blev ett monument över den entreprenörsanda som rådde i Malmö i slutet av 1800-talet. Och vi är stolta över att härifrån kunna hjälpa 2000-talets entreprenörer och företag att göra bättre affärer.