Moll Wendén delar ut Medeon-stipendiet inför Världsdiabetesdagen!

Lördagen den 9 november med start kl 9:30 uppmärksammas Världsdiabetesdagen på Quality hotel View i Malmö. Temat för dagen är ”Mat och livsstil” och evenemanget vänder sig till hela familjen där man kan ta del av den senaste forskningen och tekniken inom diabetes.

Det är forskningsparken Medeon Science Park & Incubator som i samverkan med LUDC- Lunds universitets diabetescentrum, Diabetesföreningen i Skåne Län, Lunds universitet och DSS Diabetes Samverkan Sverige som står bakom programmet.

Medeon-stipendiet på 50 000 kronor delas ut av Medeon i samverkan med Moll Wendén Advokatbyrå och den här gången är det docent Emma Ahlqvist som får ta emot stipendiet. Motiveringen lyder enligt följande:

”docent Emma Ahlqvist tilldelas 2019 års Medeon-stipendium för sin nydanande forskning inom genetik och diabetes. Hennes kliniska undergruppering av diabetes har vunnit världsrykte och banar väg för bättre individualiserad vård.”

Den internationella Världsdiabetesdagen infaller den 14 november och uppmärksammas över hela världen. Vi på Moll Wendén tycker att det är viktigt att belysa diabetes, som ökar kraftigt i världen och där Sverige är ett av de länder med högst antal insjuknade i typ 1-diabetes. Stefan Wendén, advokat och Managing Partner på Moll Wendén kommer att lämna över stipendiet:

”Vi vill med stipendiet både lyfta och uppmuntra den spetsforskning inom diabetes som bedrivs i Malmö på LUDC och CRC”.

Moll Wendén är nätverkspartner till Medeon, och genom vårt samarbete erbjuder vi små och stora företag på Medeon råd och hjälp kring kvalificerade juridiska frågor. Den initiala rådgivningen är dessutom kostnadsfri. Medeon Science Park är en forskningspark för bolag inom life science. Fokus ligger på kunskapsintensiva företag inom läkemedel, medicinteknik, bioteknik och hälsovård. http://www.medeon.se/