Moll Wendén Academy Student

– en exklusiv utbildning i praktisk affärsjuridik

Med Moll Wendén Academy Student skapar vi en länk mellan juristutbildningens teoretiska bas och affärsvärldens praktiska juridik. Det ger en fantastisk möjlighet för dig som student att förbereda dig inför framtiden. Som deltagare i Moll Wendén Academy Student får du praktisk erfarenhet av att arbeta med flertalet affärsjuridiska områden i form av kluriga case, inspirerande möten och livliga diskussioner.

Kunskaperna du inte får på universitetet

Under en termin varvar vi seminarier och teori med praktik och sociala aktiviteter. Som student vid Moll Wendén Academy kan du knyta värdefulla kontakter och få kunskaper och erfarenheter som gör dig bättre rustad för praktiskt affärsjuridiskt arbete efter din juristexamen. Att under en termin delta i Moll Wendén Academy Student ger inte några akademiska poäng men kan ge ovärderliga erfarenheter och kontakter för dig som planerar en affärsjuridisk karriär.

Under kursens gång kommer ett tiotal studenter att genomgå ett gediget utbildningsprogram med inriktning mot praktisk affärsjuridik. I olika seminarier kommer vi att gå på djupet inom relevanta rättsområden såsom Företagsöverlåtelser & Investeringar, Bygg & Fastighet, Anställda & Bemanning, Försäljning, Upphandling & Compliance, Immaterialrätter, Marknadsföring & IT och Tvistelösning. Det ingår också praktiska moment där studenterna arbetar ihop eller var för sig och sedan redovisar resultatet för varandra och för Moll Wendéns medarbetare. Och givetvis finns också sociala aktiviteter i programmet!

ANSÖKAN

Känner du dig inspirerad? Är det din 6:e termin eller befinner du dig ännu längre i din utbildning? Ansök då till vår academy med start våren 2020 (antagningen till våren 2019 är nu stängd). Skicka in CV, personligt brev samt betyg till academy@mollwenden.se

Vi ser fram emot att höra från dig!

Årgång 2015 pionjärerna – vad tyckte de?

Svårknäckta fall, föreläsare med expertkunskap och många glada skratt – Moll Wendén Academy har gett mig ännu mer än vad jag kunde tro. Som en del i Moll Wendén Academy-gänget har jag fått lyssna till skickliga jurister, deltagit i seminarier och arbetat i team med bland annat casetävling och förhandlingsspel. 

Året med Moll Wendén har gett mig både gedigen kunskap och värdefulla kontakter som jag kommer att ta med mig in i juristyrket. Därför rekommenderar jag dig, som vill förbereda dig väl för en framtid inom juridiken, att ta chansen att söka till Moll Wendén Academy.

– Gabriella von Koch


Så här kan ditt Academy-schema se ut:
Träff 1: Introduktion, avtalsrätt, middag
Träff 2: Bolagsrätt, företagsöverlåtelser
Träff 3: Offentlig upphandling
Träff 4: Fastighetsrätt och entreprenadrätt
Träff 5: Utflykt
Träff 6: Kommersiella tvister
Träff 7: Immaterialrätt och marknadsrätt
Träff 8: Arbetsrätt
Träff 9: Casetävling, avslutning och middag